سعید معروف | حواشی سعید معروف

شهریار والیبال ایران 40 ساله می شود | سعید معروف به والیبال باز میگردد؟

تاریخ و ساعت انتشار : سه شنبه 3 مهر 1403 17:00
سعید معروف، پاسور سابق تیم ملی والیبال ایران وارد چهل سالگی شد.

به گزارش کاپیتان نیوز، بدون شک سعید معروف، پاسور افسانه‌ای والیبال ایران نقش مهمی در اوج‌گیری والیبال ایران داشت. او که از سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۲۱ (به جز سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۱) بی‌وقفه در تیم ملی والیبال بزرگسالان ایران بازی کرد توانست با پنجه‌های طلایی خود والیبال ایران را در میان تیم‌های برتر والیبال جهان برساند.

او که پس از مسابقات جام باشگاه‌های آسیای فصل قبل با تیم شهداب یزد، دیگر دست از بازی کردن برداشته است حالا وارد چهل سالگی شده است. برای کسانی که او را از مسابقات قهرمانی جوانان جهان ۲۰۰۲ در تهران به یاد می‌آورند شاید باورش سخت باشد که پسری خوش تیپ و خوش چهره که با پاس‌های عالی سرعتی‌اش در آن مسابقات چشم همه را به خود دوخته بود، حالا چهل سالگی را تجربه می‌کند.

معروف دقیقا یک سالی است از میادین والیبال به دور است و هنوز کسی از آینده او در والیبال خبر ندارد. شاید او به زودی هدایت یک تیم را بر عهده بگیرد و به دنیای مربیگری وارد شود و شاید همچنان به دور از حاشیه به زندگی خود بپردازد. او هم اکنون در یکی از شهرهای آمریکا زندگی می‌کند و شاید روزی هدایت یکی از تیم‌های دانشگاهی این کشور را بر عهده بگیرد.

منبع: ورزش سه

سعیده معروف

بیوگرافی سعید معروف

سعید معروف 28 مهر ماه 1364 در محله عطایی ارومیه متولد شد. پدرش ارزیاب بانک، مادرش خانه دار و یک خواهر مهربان و یک خواهر زاده کوچک هم دارد. وی دیپلم ریاضی گرفته و علیرغم علاقه ای که به مهندسی داشته به رشته تربیت بدنی وارد شد.
ازدواج و همسر سعید معروف
با وجود انتشار تصاویر دونفره او با هوادارانش هنوز خبری مبنی بر ازدواج وی منتشر نشده و خودش در این خصوص می گوید:خوشبختانه هنوز ازدواج نکرده ام،به نظرم ازدواج یک اتفاق بی برنامه است که باید خود به خود پیش آید.

بیشتر فوتبال خارجی تماشا می کند و از طرفداران پروپاقرص تیم فوتبال بارسلوناست. چون به بازی های رایانه ای هم علاقه دارد، بخشی از اوقات فراغتش را هم با بازی با کنسول های مختلف می گذراند. معمولا فوتبال بازی می کند و با بارسلونا حریفان را درهم می کوبد! البته اهل کتاب هم هست و بخش زیادی از اوقات فراغتش را هم به کتاب خواندن اختصاص می دهد.
بدترین خاطره ورزشی

بدترین خاطرات ورزشی سعید معروف مصدومیت شدید از ناحیه مچ پا در بازی های جوانان جهان و 24 ساعت تب 40 درجه در مسابقات جام باشگاه های آسیا با تیم پیکان است. الگوی خاصی در ورزش ندارد ولی همواره علی دایی را به عنوان یک ورزشکار تحسین می کند. در بین سفر هایی که به کشور های خارجی داشته است، سفر به فیلیپین راهیچ گاه فراموش نمی کند! چرا که در آن سفر یک بیماری و حتی قایق سواری را نیز تجربه کرده است. او تلاش می کند وارد هر کاری که می شود بهترین باشد.

اوقات فراغت کمی دارد اما اگر وقت کند به استخر می رود و شنا می کند. خیلی اهل سینما رفتن نیست ولی برنامه های تلویزیونی و به طور ویژه برنامه های ورزشی را نگاه می کند.

یکی از آرزوهایش زیارت خانه خدا است. دوپینگ سعید معروف در ورزش توکل به خداوند است؛ البته به بیان خودش تلاش می کند همواره قبل از مسابقه، اگر شده حتی چند ثانیه با مادرش صحبت کند تا انرژی بگیرد. به گفته خودش صدای مادرش به او آرامش و انرژی می دهد.

سعید معروف

زندگی شخصی سعید معروف
خانواده دوست است و تلاش می کند بیشتر وقتش را با خانواده بگذراند. او اخلاق خیلی خاصی دارد. فوق العاده مغرور اما در مجموع با معرفت است. به موسیقی خیلی علاقه دارد و اگر بتواند می خواهد یک ساز ایرانی یاد بگیرد. فوتبال ایرانی را زیاد نگاه نمی کند اما فوتبال اروپایی ها را از دست نمی دهد و معتقد است تماشا کردن فوتبال جذاب تر از بقیه رشته های ورزشی است!

غذای بیرون از خانه زیاد می خورد. مشتری ثابت رستوران نزدیک خانه شان است. از تجملات بیزار است اما به ساعتش بسیار زیاد اهمیت می دهد و همواره می گوید مرد ها باید ساعت مچی شیک دستشان کنند. کفش های سعید معروف حتما باید اوریجینال باشند. در مجموع می توان گفت سعید معروف آدم مارک بازی است! دست فرمونش چندان خوب نیست! چند سال پیش یک تصادف بد داشت که صدایش زیاد در نیامد و کسی از آن مطلع نشد.
معروف کاپیتان تیم ملی والیبال کشورمان به عنوان سفیر آب در لیگ جهانی والیبال انتخاب شده است. او در مراسم بدرقه تیم ملی برای شرکت در رقابت های لیگ جهانی، تندیس آبی را که به شکل یک قطره بود، دریافت کرد. بر روی این تندیس شعار «آب هست، اما کم است» درج شده است.

فعالیت سعید معروف در رشته های دیگر
حضور در رشته های دیگر معروف در رشته های دیگر هم فعالیت داشته و حتی توانسته عنوان هم به دست آورد. او نفر سوم دوی صحرانوردی آذربایجان شده و قهرمانی بسکتبال و سومی در هندبال مدارس استان را هم به دست آورده است. با این حال استعدادهای این ستاره والیبال کشورمان در رشته دیگری شکوفا شد تا نامش در زمره برترین های جهان قرار بگیرد.

ریش جادویی سعید معروف
شکل و شمایل سعید معروف باعث شده تا در روسیه طرفداران زنیت برای او لقبی مهیا کنند. هواداران به خاطر شباهت او به «ودایم خاموتسکیخ» پاسور و کاپیتان پیشین تیم ملی روسیه، سعید را ریش جادویی نامیده اند. معروف بلافاصله پس از حضور در تیم زنیت کازان و بازی برای این تیم، محبوبیت ویژه ای نزد هواداران پیدا کرد. حالا می شود گفت که کل شهر او را می شناسند و برای ستاره والیبال ایران احترام ویژه ای قائل هستند.

سعید معروف
چطور شد ورزشکار شدی؛ آن هم از نوع والیبالیستش؟

 من از بچگی ورزش میکردم. شهرمان هم در والیبال پیشرفت زیادی دارد. از طرفی هم دایی هایم، جهانگیر، نوبخت، خوشبخت و وحید سید عباسی همه والیبالیست بوده و هستند. حالا هم که مربی اند.

پس والیبال ورزش خانوادگی شماست؟

 همین طور است؛ والیبال و البته پاسور بودن.

 چرا؟

 نمی دانم چه صیغه ای است.

 تو چطور پاسور شدی. نگاه کردی به دایی هایت و گفتی می خواهم پاسور شوم؟

 نه، اوایل که والیبال بازی می کردم، قدم کوتاه بود. به اجبار در پست پاسور می ایستادم تا اینکه کم کم پاسور شدم.
از همان اول والیبال را انتخاب کردی؟

 من به خیلی از رشته های ورزشی سرک کشیدم. حتی عنوان هم دارم.نفر سوم دوی صحرانوردی استاد آذربایجان غربی هستم، قهرمانی بسکتبال، سوم مدارس در هندبال؛ اما آخرش اصالت خانوادگی ام را حفظ کردم (با خنده). البته با تشویق دایی هایم والیبالیست شدم.

 انگار بیشتر از هر چیزی تشویق دایی هایتان موثر بوده؟

 آنها همیشه در والیبال مرا حمایت کردند اما در مجموع زندگی شخصی ام رامدیون آنها هستم.

 تنها بچه ورزشکار خانواده هستی؟

 یک خواهر بزرگ تر از خودم دارم که ازدواج کرده. البته او خیلی ورزش نکرد. تنها یک دوره نفر سوم پینگ پنگ شد. بعد هم ورزش را کنار گذاشت.

 مادر و پدرت با ورزش والیبال مشکلی نداشتند؟

 مادرم همیشه حامی من بوده و اجازه می داد همان طور که دلم می خواهد تصمیم بگیرم اما پدرم خیلی دلش می خواست من درس بخوانم، مخالف ورزش بود اما خب من از آنجا که بچه حرف گوش کنی نیستم والیبالیست شدم.
 یعنی پدرت می گفت ورزش نکنی و درس بخوانی؟

 بله، من دیپلم ریاضی بودم و همیشه جزو شاگرد اول های مدرسه. پدرم دوست داشت من دکترای رشته فیزیک هسته ای بگیرم اما نشد.
علاقه ات به والیبال آنقدر زیاد بود که از کلاس و مدرسه بزنی بروی تمرین؟

از مدرسه نمی زدم اما وقتی پیش دانشگاهی بودم والیبال را جدی تر پیگیری می کردم. به همین خاطر معمولا کلاس ها را تعطیل می کردم و می رفتم تمرین. همین مساله باعث شد درسم افت کند.

وقتی والیبال را شروع کردی فکر می کردی یک روز سعید معروف شوی؟

 آینده را نمی شود پیش بینی کرد اما همیشه دوست دارم کارهایم را به بهترین نحو انجام دهم. پس یا کاری را شروع نمی کنم یا وقتی شروع کردم به بهترین شکل تمامش می کنم.البته الان در درس یه کم شل شده ام؛ به خاطر اینکه واحد های کمتری پاس می کنم. شاید اگر بیست واحد پاس می کردم موفق تر می شدم اما والیبال را که شروع کردم، هدفم بزرگ بود. دوست داشتم در بالاترین سطح والیبال بازی کنم. فکر می کنم عضو تیم ملی شدن هم بهترین سطح والیبال باشد.

 دانشجوی چه رشته ای هستی؟

 تربیت بدنی. رشته خوبی است اما در ایران به آن بها نمی دهند. فکر می کنند هر کس درس می خواند باید مهندسی دانشگاه صنعتی شریف بخواند.

 در جام ملت ها آسیا فکر می کردی کاپ ارزشمندترین بازیکن به تو برسد؟

 خوشبختانه حسنی که تیم ما داشت این بود که کسی به کاپ فکر نمی کرد. کار گروهی برایمان ارزش داشت. به خاطر همین کسی به فکر این کاپ یا آن کاپ نبود. چرا که هرچقدر به آن فکر کنی اثر منفی می گذارد، در تیمی که نتیجه می گیرد به طور حتم همه زحمت کشیده اند. این دوره من کاپ گرفتم، دوره قبل کس دیگری بود و در آینده هم کاپ به فرد دیگری می رسد.
دوران باشگاهی سعید معروف
او والیبال باشگاهی را از تیم مقاومت ارومیه شروع کرد و سابقه بازی در تیم های پگاه، صنام، استقلال گنبد، سایپا، داماش، کاله و شهرداری ارومیه و متین ورامین را دارد. معروف در سال 1383 اولین قهرمانی لیگ خود را با صنام تجربه کرد و در فصل 1390 با کاله برای دومین بار به قهرمانی لیگ دست یافت.

او در جام باشگاه های والیبال آسیا در سال 2013 مانیل با متین ورامین به قهرمانی رسید و در سال 1393 با قراردادی دو ساله دوباره به شهرداری ارومیه بازگشت و در نیم فصل قرارداد خود را فسخ کرد و به زنیت کازان پیوست و در لیگ 94 دوباره به شهرداری ارومیه پیوست. معروف برای فصل جدید هم در ایران ماند و به پیکان پیوست.
سعید معروف در تیم ملی
معروف در سال 1380 وارد تیم ملی نوجوانان و از سال 1384 هم رسماً عضو تیم ملی بزرگسالان شد. او که از سال 2007 عضو تیم ملی بود، درسال 2011 با توجه به حضور امیر حسینی به عنوان پاسور اول، ترجیح داد از تیم ملی کناره گیری کند، اما سرانجام در سال 2012 به تیم ملی والیبال بازگشت. معروف پس از عدم دعوت علیرضا نادی توسط خولیو ولاسکو، از سوی کادر فنی و بازیکنان، به عنوان کاپیتان تیم ملی والیبال ایران انتخاب شد.

منبع: نمناک

شبکه های مجازی:

  • جدیدترین ها
  • پربازدید ها
آرشیو مطالب