استقلال | اخبار استقلال

از بین این چند نفر کدام سرمربی استقلال می شود؟ | استقلالی ها انتخاب کنند

تاریخ و ساعت انتشار : سه شنبه 10 مهر 1403 17:38
طبق اعلام فرشید سمیعی، سرمربی جدید استقلال تا سه روز آینده انتخاب می‌شود؛ موضوعی که از شب گذشته بحث داغ هواداران استقلال شده و البته چند دستگی هایی هم بین آنها دیده می‌شود.

باشگاه فوتبال استقلال قدیمی ترین تیم فوتبالی ایران است. تیم استقلال در گذشته نام دیگری داشته است. نام سابق استقلال (تاج) بوده است. تیم استقلال بیشترین تعداد بازدید های فوتبال را دارد. استقلال همیشه با سپاهان و پرسپولیس در حال رقابت است.

به گزارش کاپیتان نیوز، نتایج اخیر استقلال و اتفاقات حاشیه ای پیرامون این تیم حتی قبل از دربی هم فشار را روی کادرفنی آبی‌ها به ویژه شخص جواد نکونام زیاد کرده بود. باخت در دربی و نمایش دور از انتظار و دفاعی استقلال، صبر هواداران این تیم را لبریز کرد و باعث شد اتحادی بی سابقه برای جدایی نکونام از تیم شان داشته باشند. فضا بر علیه نکونام به قدری تیره و تار شد که فردای دربی هواداران استقلال با تجمع مقابل باشگاه و سر دادن شعارهای تند خواستار جدایی او شدند. در همین حین حمایت هیات مدیره و در راس آنها شهریاری هم به عصبانیت استقلالی‌ها دامن زد. همه این اتفاقات درحالی رخ داد که استقلال بعد از دربی مصاف با السد در لیگ نخبگان آسیا را در پیش داشت و نکونام هم به صورت لفظی استعفا داده بود. قطعا نمی‌شد آبی‌ها بدون سرمربی به قطر بروند و رها کردن فولاد مقابل الهلال توسط نکونام هم باعث شد به او اکیدا توصیه شود که باید استقلال را در این بازی آسیایی همراهی کند.

با این حال موج عصبانیت هواداران استقلال از نکونام به اندازه ای شدت گرفته بود که آنها حتی در صورت برد مقابل السد هم خواستار جدایی نکونام بودند. در نهایت هم استقلال در شب اشتباهات مرگبار کاپیتان‌های خود سیدحسین حسینی و روزبه چشمی شکستی تلخ را مقابل السد متحمل شد تا نکونام استعفای شفاهی خود را اعلام کند؛ خبری که اگرچه باعث خوشحالی هواداران شد اما پرده از چند دستگی بین هواداران استقلال برای انتخاب سرمربی برداشت.

دقایقی بعد از سوت پایان دربی و شکست استقلال، هواداران استقلال به صفحه اینستاگرام فرهاد مجیدی رفتند و شروع به کامنت گذاشتن زیر پست‌های او کردند. کامنت‌هایی که نشان از علاقه هواداران استقلال به بازگشت مجیدی داشت و همانطور که قابل پیش بینی بود تعداد زیادی کامنت زیر پست‌های او گذاشته شد. شب گذشته بعد از شکست مقابل السد هم دوباره این اتفاق تکرار شد و استقلالی‌های زیادی از مجیدی درخواست کردند برگردد و به اوضاع نابسامان تیم شان سروسامان بدهد. در این بین فن پیج‌های فرهاد مجیدی هم با قدرت وارد میدان شدند و با انتشار مصاحبه‌های قدیمی مجیدی درباره بازگرداندن شخصیت قهرمانی به استقلال و یادآوری قهرمانی بدون شکست آبی‌ها حسابی تنور بازگشت مجیدی را داغ کردند.

هنوز کلمه استعفا به طور کامل از دهان نکونام خارج نشده بود که ریکاردو ساپینتو برای جانشینی او اعلام آمادگی کرد. ساپینتو درحالی جانشین فرهاد مجیدی شد که استقلال بعداز ۹ سال یک قهرمانی شیرین و بدون شکست را تجربه کرده بود و همین موضوع انتظارات را از او بالا برد. البته ساپینتو تا هفته‌های پایانی لیگ استقلال را در جمع مدعیان قهرمانی نگه داشته بود اما ناکامی در هفته‌های آخر، شکست در ۲ دربی و ناکامی در فینال جام حذفی و درگیری با هواداران پرسپولیس آخرین دستاوردهایی است که از این مربی در فوتبال ایران به ثبت رسیده است. ساپینتو اگرچه محبوبیت زیادی بین هواداران استقلال نداشت اما عدم کنترل اعصاب و شلوغ بازی‌هایش کنار زمین همواره یکی از حاشیه‌هایی بود که به استقلال ضربه زد. حالا حضور دوباره ساپینتو در جمع آبی‌های پایتخت مخالفان و موافقان زیادی دارد و برخی هواداران معتقدند ساپینتو به قدری به استقلال ضربه زد که آنها از دست او مجبور شدند به نکونام پناه ببرند.

در این بین تعدادی از هواداران استقلال در فضای مجازی فقط خوستار حضور سرمربی معتبر خارجی در حد و اندازه‌های ژوزه مورایس هستند. آنها معتقدند در این شرایط بحرانی نه زمان مناسب برای بازگشت فرهاد مجیدی است نه مربیانی مثل ساپینتو و حتی استراماچونی که کم به استقلال ضربه نزده اند. این دسته از هواداران استقلال فقط به استخدام مربی خارجی درجه یک رضایت می دهند اما مساله اینجاست که آیا مدیریت فعلی استقلال صلاحیت و کفایت لازم برای جذب یک سرمربی خارجی طراز اول را دارد؟ برای جواب دادن به این سوال کافیست نگاهی به حال و اوضاع این روزهای آبی‌ها بیندازیم!

خبر ورزشی

واکنش ساپینتو به استعفای جواد نکونام

 

در شبی که استقلال با عملکردی ضعیف از السد شکست خورد و جواد نکونام در نشست خبری پس از بازی از هدایت این تیم استعفا داد، ریکاردو ساپینتو، سرمربی سابق آبی‌ها، تأیید کرد که آماده بازگشت به استقلال است.

در پیام ساپینتو آمده است: «همه می‌دانند که چقدر استقلال و هواداران فوق‌العاده‌اش را دوست دارم که همیشه با من به خوبی رفتار کرده‌اند.

من آماده‌ام شرایطی را که می‌دانم قرار است به من پیشنهاد دهند، قبول کنم، شرایطی که با احترامی که به خاطر کارهایی که در گذشته در باشگاه انجام داده‌ام، مطابقت دارد و شرایط اساسی را برای انجام یک کار موفقیت‌آمیز توجیه می‌کند. من در دسترس و مایل به بازگشت هستم، با وجود این که باشگاه هنوز بدهی‌ای را که دو سال است به من بدهکار است تسویه نکرده است. با این وجود، به خاطر احترامی که برای هواداران استقلال قائل هستم، می‌خواهم برگردم. من می‌خواهم به تیم کمک کنم. من استقلال و هوادارانش را دوست دارم، ایران و مردمش همیشه جایی در قلب من خواهند داشت. خاطرات خوبی از ایران و مردمش دارم.»

او در ادامه گفت: «می‌خواهم به وضوح بگویم که احترام زیادی برای مربی فعلی قائل هستم که می‌دانم استعفا داده است و تنها به همین دلیل است که اکنون این صحبت‌ها را منتشر می‌کنم. باید ببینیم تحولات بعدی چگونه خواهد بود، اما امیدوارم که به زودی دوباره همدیگر را ببینیم.»

با توجه به اینکه هنوز اخبار چندانی در مورد تصمیمات آینده مدیران استقلال منتشر نشده، اینکه خود ساپینتو تمایلش را برای بازگشت به استقلال اعلام کرده، موضوعی بی‌سابقه و قابل توجه است.

منبع: دنیای اقتصاد

 

تاریخچه استقلال

باشگاه فوتبال استقلال ایران که به اختصار استقلال، استقلال ایران و استقلال تهران نیز نامیده می‌شود، یک باشگاه فوتبال حرفه‌ای در ایران است که در چهارم مهر ۱۳۲۴ در شهر تهران بنیان‌گذاری شد. این باشگاه تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ در ابتدا دوچرخه‌سواران و سپس تاج نام داشت. استقلال با کسب ۳۸ عنوان قهرمانی رسمی در جام‌های قاره‌ای، کشوری و استانی (بالاترین سطح) دومین باشگاه پرافتخار تاریخ فوتبال ایران محسوب می‌شود.

استقلال به عنوان قدیمی‌ترین و کهن‌ترین باشگاه فوتبال ایران شناخته می‌شود. آن‌ها بازی‌های خانگی خود را در ورزشگاه آزادی در تهران انجام می‌دهند. این باشگاه در حال حاضر در لیگ برتر ایران و جام حذفی ایران شرکت می‌کند و کهن‌ترین تیم هر دوی این جام‌ها است. رقبای اصلی استقلال در این دو جام، تیم‌های پرسپولیس از تهران و سپاهان از اصفهان هستند.

استقلال با ۳۸ عنوان قهرمانی رسمی در طول تاریخ خود، دومین تیم پر افتخار تاریخ فوتبال ایران است و با ۲ عنوان قهرمانی، ۲ جایگاه نایب قهرمانی و ۳ مقام سومی در لیگ قهرمانان آسیا، به عنوان پرافتخارترین تیم ایرانی در تاریخ این رقابت‌ها و چهارمین تیم برتر قارهٔ آسیا شناخته می‌شود.۲ قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا، ۱۰ قهرمانی در لیگ‌های فوتبال ایران، ۷ قهرمانی در جام حذفی ایران، ۱ قهرمانی در سوپر جام ایران، ۱۳ قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران، ۴ قهرمانی در جام حذفی تهران و ۱ قهرمانی در سوپر جام تهران از افتخارات رسمی داخلی و بین‌المللی این تیم هستند.

استقلال با ده قهرمانی، دومین تیم پرافتخار لیگ‌های فوتبال ایران و با هفت قهرمانی پرافتخارترین تیم جام حذفی ایران است. آبی‌های تهرانی ۱۰ بار فاتح فرمت‌های مختلف لیگ سراسری فوتبال ایران شده‌اند که می‌توان به ۱ قهرمانی در جام قهرمانی ایران، ۱ قهرمانی در جام منطقه‌ای ایران، ۱ قهرمانی در جام تخت جمشید، ۱ قهرمان در جام قدس، ۲ قهرمانی در جام آزادگان و ۴ قهرمانی در لیگ برتر خلیج فارس اشاره کرد.

استقلال

در آسیا، استقلال نخستین باشگاه ایرانی است که به جام قهرمانی باشگاه‌های این قارهٔ دست پیدا کرده است. استقلال تا به امروز در لیگ قهرمانان آسیا، ۲ عنوان قهرمانی در سال‌های ۱۳۴۹ (۱۹۷۰ میلادی) و ۷۰–۱۳۶۹ (۹۱–۱۹۹۰ میلادی)، ۲ جایگاه نایب قهرمانی در سال‌های ۱۳۷۰ (۱۹۹۱ میلادی) و ۷۸–۱۳۷۷ (۹۹–۱۹۹۸ میلادی) و ۳ مقام سومی کسب کرده است. همچنین آبی‌های تهرانی ۷ بار به مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا راه یافته‌اند. باشگاه استقلال موفق‌ترین نمایندهٔ فوتبال ایران در تاریخ مسابقات لیگ قهرمانان آسیا تاکنون است. آبی‌های پایتخت همچنین به عنوان پرافتخارترین تیم ایران در آسیا شناخته می‌شوند و جایگاه چهارمین تیم پرافتخار تاریخ قارهٔ آسیا را در اختیار دارند. باشگاه استقلال از سوی فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال به عنوان سومین باشگاه برتر قرن بیستم در قارهٔ آسیا و برترین باشگاه ایرانی شناخته شده است. فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال باشگاه استقلال را پس از الهلال عربستان و یوکوهاما مارینوس ژاپن به عنوان سومین باشگاه برتر فوتبال آسیا در قرن بیستم انتخاب کرد.

استقلال پرطرفدارترین تیم ایران است و در رقابت‌های لیگ برتر ایران و لیگ قهرمانان آسیا بازی‌های خانگی این تیم معمولاً در میان بازی‌های پر تماشاگر فصل هستند و در فصول اخیر این مسابقات استقلال بارها رکورد میانگین بیشترین تماشاگران بازی‌های خانگی را به خود اختصاص داده است. رکورد پرتماشاگرترین بازی جام باشگاه‌های آسیا و لیگ برتر ایران تا پایان سال ۲۰۲۴ نیز در اختیار استقلال است.

پرویز خسروانی از مؤسسان نخستین باشگاه و مالک آن تا پیش از انقلاب بود و بعد از انقلاب در حالی که در ابتدا سعی بر مصادره یا انحلال این باشگاه توسط گروه‌های سیاسی مختلف بود، در نهایت با تلاش عنایت‌الله آتشی نماینده سازمان تربیت بدنی دولت وقت در امور مربوط به سازمان ورزشی و فرهنگی تاج و تعدادی از بازیکنان پیشین و آن زمان استقلال به ویژه منصور پورحیدری، این باشگاه با تغییر نام و نشان‌واره از انحلال نجات یافت و به صورت رسمی تحت مالکیت سازمان تربیت بدنی درآمد؛ هرچند که در این راه تمامی دارایی‌های خود را از دست داد. با انحلال سازمان تربیت بدنی در ۱۳۸۹ و تأسیس وزارت ورزش و جوانان، مالکیت این باشگاه نیز به این وزارت‌خانه رسید. برند باشگاه استقلال نیز در ۱۳۹۲ و در دهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت ایران به عنوان یکی از ۱۰۰ برند برتر ایران شناخته شد. باشگاه استقلال همچنین به عنوان با ارزش ترین برند فوتبالی ایران شناخته می شود.

مسن شدن بازیکنان اصلی و ظهور رقبای جدید از جمله تیم پاس که تعدادی از بازیکنان نظامی باشگاه از جمله حسن حبیبی، حشمت مهاجرانی و محمد رنجبر را به خدمت گرفت باعث شدند تا تیم تاج پس از کسب قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران ۱۳۴۱ در فصل ۱۳۴۱ در سال‌های نخستین دهه ۱۳۴۰ موفقیت خاص دیگری کسب نکند و در مسابقات جام باشگاه‌های تهران همواره در میانه‌های جدول متوقف شد. در نیمه دوم این دهه باشگاه دستخوش تغییراتی شد، زدراکو رایکوف در اسفند ۱۳۴۸ جانشین علی دانایی‌فرد شد و وی بعد از بیش از دو دهه مربی‌گری در تاج از این پست کنار رفت و فصل نوینی در تاریخ باشگاه تاج رقم خورد. رایکوف در نخستین قدم جوانگرایی را در دستور کار خود قرار داد و سپس سیستم تیم را از ۴-۲-۴ سنتی فوتبال ایران به سیستم مدرن ۳-۳-۴ تغییر داد.
استقلال تاج قهرمان آسیا در بهار ۱۳۴۹
تیم تاج در بهار ۱۳۴۹ تاج با سیمایی نوین قدم به مسابقات باشگاهی قهرمانی آسیا ۱۹۷۰ گذاشت. تیم تاج در پی قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران ۴۸–۱۳۴۷ برای نخستین بار جواز حضور در مسابقات قاره‌ای را کسب کرد و در ورزشگاه امجدیه میزبان این مسابقات بود. تاج موفق شد بدون شکست خوردن عنوان قهرمانی آسیا را از آن خود کند. آن‌ها در دیدار فینال این مسابقات در حالی که با یک گل از هاپوئل، حریف اسرائیلی خود عقب بودند در نهایت با گل غلام وفاخواه مساوی کردند و در وقت‌های اضافه با گل مسعود معینی پیروز شدند تا جام قهرمانی آسیا در خانه بماند و یکی از باارزش‌ترین عنوان‌های قهرمانی تاریخ این باشگاه به دست آمد. در زمستان ۱۳۴۹ تاج جام منطقه‌ای ۱۳۴۹، نخستین جام باشگاهی سراسری ایران را باز هم بدون شکست فتح کرد، آبی‌پوشان در نیمه‌نهایی این مسابقات در دیداری جنجالی و پر حاشیه از سد پرسپولیس گذشتند و در فینال پاس را شکست دادند.
پس از انقلاب ۱۳۵۷، کاخ مرکزی تاج، شبانه توسط کمیته انقلاب اسلامی تسخیر و موزه باشگاه تاج مورد سرقت واقع شد و بسیاری از اماکن باشگاه تاج مانند فروشگاه و دفتر مرکزی از دست گردانندگان باشگاه خارج و به سازمان‌هایی همچون تربیت بدنی و تبلیغات اسلامی واگذار شدند. سپس در حالی که چند گروه مختلف سیاسی قصد مصادره باشگاه را داشتند و حسین فکری، سرپرست موقت سازمان تربیت بدنی به ۲۲ تن از بازیکنان تاج رضایت‌نامه داده و به آنان اعلام کرده بود که به هرجا دوست دارند می‌توانند بروند، با تلاش و سماجت جمعی از بازیکنان آن زمان و سابق باشگاه همچون عنایت‌الله آتشی (از تیم بسکتبال تاج)، عباس کردنوری، حسن نظری، ناصر حجازی، جواد قراب، رضا عادلخانی، حسن روشن، مهدی کشاورز، قاضی شعار، هادی نراقی و به خصوص منصور پورحیدری و تعدادی از هواداران باشگاه از انحلال و مصادره تاج جلوگیری شد. سال بعد در حالی که تیم تاج قصد داشت در مسابقات جام شهید اسپندی شرکت کند، برگزارکنندگان مسابقات از حضور این تیم با نام تاج جلوگیری کردند و اعلام کردند که تاج یک مجموعهٔ ورزشی مانند امجدیه است و به عنوان یک تیم ورزشی در مسابقات پذیرفته نمی‌شود. با مشورت برخی از بازیکنان قدیمی و نزدیکان باشگاه از جمله منصور پورحیدری، سیدآقا جلالی، بهرام صفت، پدر حسن روشن و عنایت‌الله آتشی چند نام همچون استقلال و آزادی و تختی پیشنهاد شدند و در نهایت در بیستم فروردین ۱۳۵۸ نام استقلال برگزیده شد و نام باشگاه به باشگاه فوتبال استقلال تهران، تغییر و باشگاه در جام شهید اسپندی شرکت کرد اما به هر صورت در میانه‌های برگزاری جام از ادامه مشارکت استقلال جلوگیری شد.

تغییر نام استقلال 

پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، باشگاه تاج توسط کمیته انقلاب اشغال شد. ۲۸ بهمن ۱۳۵۷ و تنها شش روز پس از پیروزی انقلاب، کاخ تاج تسخیر و این باشگاه و اماکن‌اش ملی اعلام شد. تسخیر سازمان فرهنگی ورزشی تاج توسط فردی به نام ابراهیم میرزایی که ورزشکار بود و داعیه نامزدی ریاست جمهوری نیز داشت انجام شد. وی همراه دوستانش وارد باشگاه مرکزی شدند و آن را اشغال کردند. با این وجود جلالی که مدتی پیش به عنوان مدیر داخلی مجموعه انتخاب شده بود به فعالیت خود تا چندین ماه پس از این اتفاق نیز ادامه داد. اشغال باشگاه مدت زیادی طول نکشید و چند ماه بعد وقتی حسین شاه‌حسینی از سوی دولت موقت به عنوان رئیس سازمان تربیت بدنی منصوب شد با حکمی عنایت‌الله آتشی را به عنوان سرپرست مجموعه کاخ تاج معرفی کرد و وی آن‌جا را از میرزایی باز پس گرفت. علی جباری بازیکن سابق تاج در مورد این دوران گفته بود میرزایی با دار و دسته‌اش ریختند باشگاه و جام‌هایی که در موزه داشتیم را بردند؛ آن‌ها با تفنگ روی دیوار نشسته و نمی‌گذاشتند کسی نزدیک شود.

تاج تا سال ۱۳۵۸ با همین نام باقی ماند؛ در این سال به دلیل برگزاری اولین دوره مسابقات استانی پس از انقلاب با نام جام شهید اسپندی، بازیکنان تاج آماده شدند تا با همین نام در مسابقات شرکت کنند اما پاسخ مسئولان برگزاری مسابقات این جمله بود: شما باشگاه نیستید و مجموعه ورزشی محسوب می‌شوید. مگر امجدیه تیم دارد که شما داشته باشید؟ همین جلمه باعث شد آتشی به فکر تغییر نام تاج بیفتد. آتشی و جلالی سراغ پرویز دهداری رفتند تا فوتبال آنها را سازماندهی کند. دهداری گفت: من آدم مناسبی برای اینکار نیستم، چون پیراهن این باشگاه را نپوشیده‌ام. عباس کردی نوری یک تاجی سابق که در آن دوران مسئولیت نشر اسکناس بانک مرکزی را داشت نیز مسئولیت بخش فوتبال تاج را بر عهده گرفت. عنایت آتشی که رابطه نزدیکی با شاه‌حسینی رئیس وقت سازمان تربیت بدنی داشت با الهام‌گیری از شعارهای انقلابی آن زمان چند نام از جمله آزادی و استقلال برای تغییر نام تاج پیشنهاد کرد که در نهایت استقلال انتخاب شد. طبق اطلاعات منتشر شده در فیلم آبی به رنگ آسمان نام استقلال پیشنهاد شخص عنایت‌الله آتشی بوده؛ بنابراین از تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۵۸ نام باشگاه رسماً به استقلال تهران تغییر یافت.

منبع: ویکی پدیا

شبکه های مجازی:

  • جدیدترین ها
  • پربازدید ها
آرشیو مطالب