تام استولتمن | تام استولتمن قوی ترین مرد جهان
به گزارش کاپیتان نیوز، تام استولتمن متولد اینورگوردون، شهری واقع در اسکاتلند است. این ورزشکار پس از کسب 3 عنوان در 4 سال گذشته، وارد تاریخ مسابقات "قوی ترین مرد جهان" شد.
پس از شکست دادن میچل هوپر انگلیسی در فینال رقابتهایی که قویترین مردان جهان در آن شرکت میکنند، این ورزشکار اسکاتلندی عنوان قویترین مرد جهان را دوباره به دست آورد و پس از دو قهرمانی متوالی در سالهای 2021 و 2022، به سومین عنوان خود در 4 سال اخیر دست یافت.
استولتمن با سومین عنوان خود در چهار سال اخیر، خود را بهعنوان یکی از مدعیان اصلی لقب قویترین مرد جهان در تمام دوران معرفی کرد.
او اولین ورزشکار بریتانیایی است که سه بار برنده عنوان قویترین مرد جهان شده است.
استولتمن 203 سانتیمتر قد و 174 کیلوگرم وزن دارد.
او بهعنوان "پادشاه سنگی" یا "آلباتروس" شناخته میشود.
تام استولتمن در پنج سالگی تشخیص اوتیسم گرفت، اما همانطور که خودش اعتراف میکند، ورزش زندگی او را تغییر داد.
«شنیده بودم که مردم میگفتند چون اوتیسم دارم تا 30 یا 40 سالگی در خانه پدر و مادرم میمانم و نمیتوانم کاری پیدا کنم... وقتی اوتیسم دارید و مردم این حرفها را میزنند، مدام این حرف در ذهن شما تکرار میشود.»
"قویترین مرد جهان" فعلی گفت: «خودم فکر میکردم شکست خوردهام و قرار نیست کاری انجام دهم. حالا مردم میتوانند از من الگو بگیرند و این احساس خاصی است.»
«اگر من سعی نمیکردم که یک مرد قوی شوم، فکر میکنم درگیر شرایط بسیار بدی میشدم. من از خانه پدر و مادرم نقل مکان نمیکردم، ازدواج نمیکردم یا مثل الان شناخته شده نبودم.»
قهرمان دو بار مسابقات قویترین مرد جهان معتقد است که «اوتیسم شما را به ورزشکار بهتری تبدیل میکند، زیرا زمانی که اوتیستیک هستید، نوعی OCD دارید.»
«اوتیسم شما را به ورزشکار بهتری تبدیل میکند، چون زمانی که اوتیستیک هستید، نوعی OCD (اختلال وسواس-فکری) دارید و روتینی دارید که به آن پایبند هستید.»
«من میخواهم همه بدانند که فقط به خاطر داشتن یک برچسب (اوتیسم) به این معنی نیست که شما با دیگران متفاوت هستید، این فقط یک چیزی است که درون ما وجود دارد.»
منبع: ورزش 3
تام استولتمن در مصاحبهای با روزنامه USA Today از خوشحالی خود برای افزودن این عنوان به دو قهرمانی پیشین در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ گفت: «فقط میخواستم پادشاه جهان باشم و این آخر هفته این کار را کردم. مدتی است که برای کسب سومین عنوان قهرمانیام تلاش میکنم و انجام این کار قبل از ۳۰ سالگی یک دستاورد بزرگ است. من از خودم و عملکردم راضی هستم. سربلند شدم.» بنا به گزارش روزیاتو، گفته میشود استولتمن صاحب ثروتی معادل ۲ میلیون پوند است. با این حال پیدا کردن خانهای که بتواند هیکل ۲۰۳ سانتیمتری و ۱۳۶ کیلوگرمی او را در خود جا دهد، یک چالش بزرگ بوده است. این قهرمان فاش کرد که به خاطر اندازه بزرگ بدنش به یک آپارتمان لوکس نقل مکان کرده است.
او به مدت ۷ سال در خانهای زندگی میکرد که هنگام ورود به آشپزخانه، نیمی از فضا را اشغال میکرد و حتی در وان حمام جا نمیشد! همسر او «سینید» هم پس از پیروزی تام، برای جشن گرفتن این موفقیت بزرگ در کنارش حضور داشت. آنها در ۲۱ سالگی ازدواج کردند. تام و همسرش یک زوج سلبریتی هستند که اغلب در کنار هم در مسابقات و مکانهای تفریحی دیده میشوند و تام از سوی هواداران برای گرفتن عکس یادگاری محاصره میشود. استولتمن در مصاحبهای گفته است: «قبل از تشخیص بیماریام (اوتیسم)، وقتی کوچکتر بودم، احساس فشار زیادی میکردم. چون دانشآموزان مدرسه متوجه میشدند به من توجه بیشتری میشود و نیاز به کمک دارم. حتی وقتی وارد رشته قویترین مرد شدم، مردم توجه زیادی میکردند چون برادرم مصاحبهها را انجام میداد.» قویترین مرد جهان شدن زندگی تام را تغییر داده است. خودش اینطور میگوید: «قبل از این، من با هیچکس صحبت نمیکردم، دوستی نداشتم و میشنیدم که مردم میگویند تا ۳۰ یا ۴۰ سالگی در خانه پدر و مادرم میمانم و نمیتوانم شغلی داشته باشم یا تحصیلاتم را ادامه دهم. وقتی اوتیسم دارید و مردم چنین چیزهایی میگویند، در ذهنتان میماند. پس فکر میکردم یک شکستخورده هستم و قرار نیست کاری انجام دهم. اما حالا مردم به من نگاه میکنند و این احساس ویژهای است. اگر درگیر رشته قویترین مردان نمیشدم، فکر میکنم در تاریکی گیر میافتادم.»
آمار مسابقات قویترین مردان جهان
در مسابقات قویترین مردان جهان کیفیت آیتمها و سنگینی وزنهها هر سال نسبت به قبل اندکی ارتقا پیدا میکند. در ساختار برگزاری مسابقات در چندین سال اخیر معمولا ۳۰ شرکتکننده در ۵ گروه 6نفره قرار میگیرند و در پنج آیتم مقدماتی رقابت میکنند. سپس دو نفر برتر در هر گروه به مرحله فینال مسابقات صعود میکنند و فینال با ۱۰ نفر برگزار میشود. در پایان به ۳ نفر برتر کاپ قهرمانی اهدا میشود. آیتمهای مقدماتی این مسابقات عبارتند از: حمل 2 سنگ به وزن 136 و 113 کیلوگرم برای یک مسافت مشخص، حمل 5 میله با وزن 300-380 کیلوگرم در 60 ثانیه، حمل 3 کیسه به وزن هرکدام 120 کیلوگرم در حال پایین آمدن از یک مسیر 20 متری و سپس بردن روی یک سکو در یک دقیقه و 15 ثانیه، پرس وایکینگ 150 کیلوگرمی در 60 ثانیه و کشیدن ماشین 454 کیلوگرمی در مسیری 20 متری در زمان 60 ثانیه. در سطح جهانی، ایران در این رشته قدرتی، جایگاهی ندارد اما سلطان بطحایی با اصلیت ایرانی در سال ۲۰۰۵، رضا قرایی در سال ۲۰۰۶ و پیمان ماهریپور در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به این مسابقات دعوت شدند و حضور داشتند که هیچکدام نتوانستند به فینال راه پیدا کنند. ماریوس پوجانوفسکی اهل لهستان، رکورددار قهرمانی در مسابقات قویترین مردان جهان است که تا کنون 5 بار این عنوان را در فاصله سالهای 2002 تا 2008 کسب کرده است.
منبع: روزنامه خراسان